Tuesday, March 01, 2005

Na een redelijk korte tijd alweer een grote update.

Het is een wonder, werkelijk waar. Alleen deze update is niet om te juichen. Lees verder.

Zoals ik eerder uitgebreid heb verteld en wat iedereen wel weet is dat ik naar Aix En Provence ga, of beter gezegd zou gaan. Ik begin bij het begin, gisterochtend. Mij was vorige week gezegd dat ik contact op moest nemen met stichting Horizon in Aix-En-Provence aangezien mijn allerlaatste werkdag eindelijk bekend was. Alleen kon ik ze vorige week niet meer bereiken, dus ik heb gisterochtend gebelt, kreeg Patrice(het hoofd van het bureau in Aix, zitten op zich ook maar twee personen, maartoch) aan de telefoon die mij het nummer van het hotel gaf met de boodschap dat ik daarheen moest bellen, moest vragen naar Mr. Olivier, Maitre du Restaurant. Daarheengebelt leek alles goed te zijn, hij vertelde dat ik gewoon kon komen wanneer ik wilde voor maandag, dus ik dacht daar zondag heen te gaan. Op het werk gekomen begin ik te werken als gewoonlijk maar gaat er na een half uurtje de roomservice telefoon in keuken. Ik wil al opnemen met de woorden "bonjour, je suis desole, le service d'etages est fermé" als ik zie dat het een nummer van buiten het hotel is.
"Stichting horizon aix-en-provence met Patrice"(ok dat is dus even vrij vertaald, hij spreekt geen nederlands)
De manager van het hotel in Aix-en-Provence was het er niet meer mee eens dat ik kwam. Hij had immers een contract getekent voor een stagiare die zes Februari er zou zijn, of iets later, maar niet een maand later. Uiteraard heb ik direct met de manager gebelt daarginds, die op een in mijn ogen(/oren) onbeleefde manier reageerde en mij vertelde dat hij niet de 'poubelle de paris' was, en dat het niet zijn probleem was dat mijn manager in Parijs mij wilde houden tot er vervanging was(wat op zich heel redelijk was voor en van mijn manager hier, ik stop immers voortijdig). Daarmee klaar wordt ik even later gebelt door Patrice(horizon Aix) die mijn verteld dat ik wel in het Restaurant daar terecht kan. Maar ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ik als ik daarheen ga in de receptie wil voor in ieder geval meer dan de helft van het tijd. Dus dat aanbod sla ik af. Uiteindelijk bieden ze nog twee maanden restaurant met 1 maand receptie aan, maar ook dat hoeft van mij niet, verder vond ik eigenlijk dat het hotel daarginds al met zo'n houding hadden gehandeld dat ik me helemaal niet meer welkom voelde. Oftewel, het hotel daarginds wordt het niet meer.
Mijn manager in mijn hotel zou nog kijken of ik daar eventueel achter receptie kon, maar dat is ook niet toute de suite, dus dat hoeft ook niet meer. Het zit er waarschijnlijk ook niet meer in dat ik nog een ander hotel met receptie functie vind op korte termijn, en als het over een maand of anderhalf is dan moet ik nog drie maanden daar zitten, in totaal dus vier of vijf maanden nog. Nee bedankt, ook aangezien ik in de zomer echt thuis wil zijn. Wat er voor mij uitkomt is dat ik eigenlijk van plan ben volgende week weer naar huis te komen, en vervolgens werk ga zoeken in Groningen.

Vanochtend heb ik nog met het hoofdkantoor van horizon gebelt die mij wilden pushen om toch heen te gaan en daar restaurant doen, dat zou me ook geen kwaad doen. Nouja ik vond dat alleen principieel al geen optie, en ik wil ook best weer naar Nederland, ik heb immers een half jaar tout seul in Parijs gewoont en voor mij is hier blijven in de zelfde functie geen optie. Eigenlijk trekt in Parijs blijven me niet direct. Ik heb hier echt een paar goede vrienden die ik echt zal missen, en verder is het gewoon best heel gaaf om in Parijs te wonen, maar het is nu gewoon. het is gewoon dat ik de eiffeltoren zie, dat ik langs de seine loop, dat ik schaats voor hotel de ville, dat ik boulevard saint germain afstruin, dat ik de oude badhuizen van lutetia voorbijstrumpel, dat ik op de metro sta te wachten onder Montparnasse montmarte belleville republique concorde le marais en al die andere plaatsen in Parijs en het zal daarentegen een wonder zijn om de martinitoren te zullen aanschouwen en op mijn fiets langs het kanaal fiets. Het zal ook een wonder zijn om op meer dan negen vierkante meter te wonen.

Ik beslis morgen of ik nog een tijdje hier blijf of volgende week naar huis ga, maar ik denk dat ik gewoon naar huis ga, het is mooi geweest.

Trouwens, de jongen die mij zou vervangen is er alweer vandoor, die vondt zijn kamer(die minstens twee maal groter is dan de mijne met twee kleine hokjes ernaast voor de keuken en douche ook nog, alleen dan wel met iemand gedeeld) te klein. Maargoed, je m'en fou.

Dat gezegd hebbend stop ik weer.

P.s. ik heb hier ook een mailtje van rondgestuurd

1 Comments:

At 3:33 AM, Anonymous Anonymous said...

hey ate
alles gaat fout bij iedereen op hetzelfde moment! wat een klote week zeg! voor jou vooral dan. hoe voel je er nu over?
het is hetzelfde denk ik als wat wij hebben, aan de ene kant als we nu naar huis zouden moeten dan zouden we dat heel cool vinden (eindelijk!) maar toch ook niet omdat het dan voorbij is. en groningen blijft toch altijd wel bestaan...
maar we leven mee. wat een irritante organisatie! je moet ook alles zelf doen in deze wereld..
nou ja, geniet iig van je thuiskomst en van alle sneeuw! wij zitten hier lekker in de zon uit te zieken en fiji en los angeles uit te zoeken. en robert jordan en tolkien aan het lezen: FIJN.
nou dikke kus van ons

karen (en alice)

 

Post a Comment

<< Home