Thursday, January 06, 2005

okee okee okee

Al te lang is hier geen update verschenen, en dat terwijl er best veel is gebeurd, ik ben gewoon een beetje een luie koe uit Groningen. Al zijn de Fransen serieus barbaarser dan wij.

Om te beginnen, sorrie dat ik zo weinig contact heb met iedereen, ik moet veel meer mailen etc. maar mailen en dingen schrijven voelt altijd, voordat je bent begonnen, als zo'n moeite, maargoed, hier dus eindelijk..

Ten eerste ben ik natuurlijk een tijd naar huis geweest. Heerlijk, alles makkelijk, alles binnen handbereik, allemaal toffe mensen. Gewoon heerlijk, ik heb van iedereen genoten die ik heb gezien, echt, en van bepaalden nog meer dan van anderen. Eigenlijk heb ik thuis weinig uitgevroten, het was gewoon lekker, en ik heb natuurlijk geschaatst. Terug in Parijs was het uiteraard balen, gewoon weer terug in een soort dagelijkse sleur die je eerder met thuis zou verbinden, niet leuk, niet echt vervelend, meer een soort half leven er tussen in. Was een paar dagen heel vervelend. Met nieuwjaar heb ik eigenlijk niets gedaan... Ja gewerkt. Daarna klaarde het weer een beetje op, we hebben hier een nieuwe stagiare, een Nederlander, waar ik het nu prima mee kan vinden. Jammergenoeg komt hij niet full-time op de avondshift te werken, maar wel 's weekends in ieder geval. Verder is onze receptionist die op Samuel L Jackson leek van de ene op de andere dag naar huis gestuurd. Hij maakte gewoon te veel fouten. Niet invoeren in de PC als ie een gast een andere kamer gaf dan bedoeld was(wat normaal prima is), en dan krijg je dus dat andere mensen bijna in een al bewoonde kamer worden gestopt. Of bijvoorbeeld dat ie terwijl er nog familie kamers over zijn familie's met twee extra bedden in te kleine kamers stopt. En twee extra bedden in een kamer is eigenlijk verboden bij holiday Inn. Wel jammer dat ie weg is, hij was ontzettend aardig. Ook al was hij haast nooit verstaanbaar, ook door echte Fransen niet... Wel betekent dat dat Marie, met wie ik het goed kan vinden, nu fulltime gaat werken. Maargoed verder is mijn hotel zo irritant als altijd. Niks aan te doen, alhoewel...

Van de man bij stichting horizon die dit allemaal regelt mag ik het nog niet vertellen, maar dat doe ik in Parijs ook niet. Volgens mij heeft niemand van de andere stagiares dit adres, dus... Alleen Nienke van Activity International zou kunnen vertellen dat ik het al vertel, maar uiteraard vertrouw ik erop dat dat niet gebeurt(en dat is bedreiging noch onsubtiele hint). In ieder geval, wat het punt is, is dat ik een beetje zat begin te worden van Parijs, het is echt een mooie stad etc. Maar in mijn ogen niet geschikt om in mijn huidige omstandigheden in te leven. Ik begin het hier enigzins onprettig te vinden, alles speelt daarbij mee, maar ook niets. Ik kan niet zeggen dat ik weg ga omdat mijn kamer bijvoorbeeld te klein en donker is, maar het is wel een reden. Zo ook is dat met andere dingen. Het is voor mij al duidelijk dus dat ik weg wil, en ook wanneer, in Februari, begin of eind, dat maakt dan niet heel veel. Maar ik ben VOOR 28 Februari hier weg. Waar dan heen? Naar huis? Of toch ergens anders heen. Ik zou het zonde vinden aan de ene kant om naar huis te gaan, ik spreek in de ogen van de meesten van jullie nu goed Frans, maar in mijn eigen ogen nog lang niet. Ook heb ik ook nog niet echt de ervaring die ik wil hebben. Daarom denk ik eraan om eventueel ongeveer hetzelfde te gaan doen in Aix-En-Provence. Alleen dan dus daar, een kleinere stad, met een ander soort hotels. Daar zit je altijd in een comfortabelere kamer, maar met andere mensen, en daar heb je ook gewoon altijd ontbijt en diner van het hotel. Dat zal niet direct fantastisch zijn misschien, maar beter dan nu gok ik. Dat trekt me wel, ook omdat ik het nu heb bedacht, en als ik het niet doe zal ik me misschien altijd afvragen hoe het geweest zou zijn. Alleen zou mijn plaatsing daar waarschijnlijk neit voor eind Februari komen, en zal ik daar in ieder geval drie maanden moeten blijven, dat betekent nog vijf maanden Frankrijk, of ik daar zin in heb weet ik niet. Ook is het heel duidelijk voor mij dat ik niet weer fulltime ga doen wat ik nu doen, restaurant/keuken. Bar zou eventueel nog gaan. Maar wat ik eigenlijk wil is daar gewoon in ieder geval anderhalve maand receptie doen, zoniet drie maanden. Daar ligt het op vast. Als Horizon mij daar een plek op de receptie kan verzekeren doe ik dat. Zoniet, dan kom ik naar huis, eind februari.(al zal ik misschien eerst nog even afzakken naar Tours en Barcelona)

Nouja daar komt het nu op neer, en dit heb ik voor mezelf beslist, het is nu ook gewoon zo dat ik het nu heb opgeschreven, en ik ken mezelf net te goed hier dat ik vanavond weer iets anders kan denken, terwijl ik weet dat het op deze manier het beste is.

Ik mis Laura,Loic,Hana,Irma,Geert,Imktje,Aliceenkaren.com,en de rest(familie, en nietgenoemde vrienden(voel je niet beledigd)) echt

Ciao

3 Comments:

At 2:01 PM, Anonymous Anonymous said...

Yo ate!
Deze nietgenoemde vriend wenst je veel sterkte met je beslissing, ik hoop voor je dat t allemaal zo gaat als jij wil :)
Ik zal voor je duimen (op voorwaarde dat ik in je volgende update wel genoemd word ;p)
Ciao, Eve

 
At 3:18 AM, Anonymous Anonymous said...

lieve ate
wat een lange update: goedzo. erg goed dat je een beslissing genomen hebt, reizen en van huis zijn gaat niet alleen om wegblijven maar ook weten wanneer naar huis te gaan. niet gewoon blijven om het vol te houden maar doen wat je voelt en wil, het is tenslotte jouw jaar!
ik kan je aanraden om bvb lekker door frankrijk of europa te gaan rondreizen want dat is echt heel erg cool!
we denken aan je en weet dat wij het ook niet altijd makkelijk hebben met plannen wat we willen doen, geldgebrek en heimwee... dus we weten wat je doormaakt voor een deel en leven mee!
kus en tot snel
karen

 
At 6:53 AM, Anonymous Anonymous said...

he ate man!
Goed dat je lekker gaat doen wat je zelf wilt. Lijkt mij ook leuk voor je om een ker te wisselen van stad. En je kunt nqatuurlijk zelfs teuggaan nasar Nederlnd.
Ik wens je in iedergeval veel sterkte en tot mails of iets dergelkijks!

loic

 

Post a Comment

<< Home