Saturday, December 04, 2004

Bernhard en Sinterklaas

Het is zelfs hier doorgekomen dat Bernhard is overleden. Uiteraard werd er een berichtje van de volkskrant onder mijn digitale deur doorgeschoven, maar ook werd het in de Figaro genoemd(alleen had de receptionist die me erop wees beetje moeite met alle Neerlandse namen) en ook in the Herald Tribune en de Frankfurter Algemeine, oftewel het komt over. Zelf vind ik het werkelijk jammer, ik ben zoals de meeste mensen die ik ken niet heel erg Oranje aanhanger, maar ook zeker geen Oranje tegenhanger, ik kan ergens wel een waardering opbrengen voor het feit dat we een koningshuis hebben. En Bernhard is goed ingeburgerd(wat een heugelijk feit was het geweest als Willem Alexander niet met Maxima maar met Fatima naar huis was gekomen) Bernhard zag ik altijd als het leukste lid van het huis, de leukste thuis bij de koningin om het maar volks te houden hè. Er straalde altijd een groot sarcasme vanaf in mijn opinie, wat ik uiteraard erg kon waarderen. Het is jammer, maar hij was natuurlijk al wel 94, een behooooorlijk respectabele leeftijd als je altijd onder de publieke druk heb geleefd denk ik maar.

Heuglijker nieuws! Sinterklaas komt eraan, bij jullie dan. En wat vond ik op de Volkskrant site?

"Twee studenten vullen vrijdagmiddag in een Nieuwegeinse moskee de schoenen die biddende moslims hebben achtergelaten bij de ingang. Alex Gray: 'Om ook eens wat positiefs te laten horen.' Met de inburgering zit het wel goed in Nieuwegein. 'Dank u wel, Sinterklaasje', mompelt een moslim na de vondst van een mandarijn in zijn schoen."

Leuker nieuws heb ik de laatste tijd niet uit het Noorden gehoord. Misschien moeten we de feesten gaan uitwisselen, wij een maand Rammadan, hun Sinterklaas, Kerst, Sint Maarten/Carnaval(of is dat met een k), Pasen, Hemelvaart. Mij lijkt het een goed plan, al betwijfel ik of bepaalde veelvratige vrienden het zouden kunnen uithouden.

pfeh, in ieder geval, hier alles wel prima, niets bijzonders, behalve dat iedereen hier weggaat naar mijn idee... maarach

Adios!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home